На сесію – з протигазом: Херсоні зупинять скандальний завод?

27 Вересня 2019, 13:23

Фото Тараса Бузака

27 вересня на сесію міської ради прийшли обурені роботою заводу «Мікрон» мешканці Корабельного району Херсона. Люди принесли з собою до сесійної зали опудало у протигазі, повідомляє “ІРС-Херсон”.

Городяни стверджують, що завод  продовжує працювати незаконно та труїти викидами людей.

«Вони працюють кожен день з 8 ранку до 17-ї ранку. Сьогодні вони дізналися, що ми прийшли на сесії, то закрилися. Ви нам обіцяли, що завод не працюватиме поки не отримає всі дозвільні документи. Вони нічого не отримали. Ми вимагаємо, щоб цей завод взагалі припинив свою роботу, інакше він призведе до екологічної катастрофи», – звернулися активісти до міського голови Херсона Володимира Миколаєнка.

«Ми домовились з керівництвом підприємства, що поки не встановлять фільтруючі елементи, доки не оформлять дозволи на викиди в управлінні екології, вони працювати не будуть. Після сесії візьмусь за це питання», – відповів міський голова.

Слово взяли і представники організації «Національний корпус». Вони заявили, що зупинять роботу заводу «Мікрон» «своїми силами». Яким чином це буде відбуватися, члени «Нацкорпуса» не уточнили.

«Ми зробили попереджувальні кроки. Сьогодні-завтра ми завод зупинимо своїми силами. Завод працювати не буде», – заявили представники «Нацкорпусу».

Нагадаємо, 20 серпня громадські активісти та мешканці Херсона зібрались на акцію протесту біля прохідної заводу «Мікрон», який займається виготовленням добавок для ремонту асфальту. За їх словами, останні кілька тижнів викиди з підприємства значно перевищують норми. Керівництво “Мікрону” на контакт з мітингувальниками не вийшло, однак пообіцяло найближчим часом обговорити проблему з міським головою Херсона. Володимир Миколаєнко, в свою чергу, пообіцяв розібратись з ситуацією в найкоротший строк.