На ProZorro пройшли торги щодо будівництва КПВВ «Чонгар» і «Каланчак» на адмінмежі з Кримом

11 Вересня 2019, 08:46

У системі державних закупівель ProZorro у вівторок, 10 вересня, пройшли торги щодо будівництва тимчасових контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) «Чонгар» і «Каланчак» на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом. Аукціони виграли компанії з Києва і Одеси, відповідно.

Замовником послуг виступило ДП «Укрінтеравтосервіс», повідомляє сайт IPC-Генічеськ, передає “ІРС-Херсон”.

Згідно даних на ресурсі ProZorro, ПрАТ «Київська будівельна компанія «Київбудком» надала найвигіднішу пропозицію щодо виконання робіт з будівництва КПВВ «Чонгар» та зони сервісного обслуговування перед ним.

При очікуваній вартості закупівлі робіт у сумі 96,27 млн грн. компанія «Київбудком» запропонувала виконати їх за 85,27 млн грн.

Також було завершено аукціон щодо будівництва на адмінмежі тимчасового КПВВ «Каланчак» та зони сервісного обслуговування перед ним.

ДП «Укрінтеравтосервіс» визначив очікувану вартість робіт у сумі 92,022 млн. грн. Найвигіднішу пропозицію надало ТОВ «Валдрейн»з Одеси, яке запропонувало виконання робіт за 81,212 млн грн.

Як повідомлялося, 14 серпня ДП «Укрінтеравтосервіс» оголосило тендер на будівництво тимчасового КПВВ «Чонгар», а 15 серпня – КПВВ «Каланчак» та зон сервісного обслуговування перед ними на адмінмежі з Кримом.

Нагадаємо:

  • 4 липня 2018 року Кабмін України прийняв Постанову про виділення 105,98 млн грн на будівництво тимчасових контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) «Каланчак» і «Чонгар» та сервісних зон перед ними на адмінкордоні з окупованим Кримом в Херсонській області. Виконавцем робіт визначено ДП «Укрінтеравтосервіс».
  • До кінця фінансового року-2018 роботи навіть не були розпочаті, кошти повернуті до бюджету.
  • За словами міністра інфрастуктури Володимира Омеляна причиною стала затримка із виділення земельних ділянок Херсонською ОДА.
  • У липні 2019 року в інтерв’ю Центру журналістських розслідувань заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк заявив, що тендер на будівництво КПВВ «Чонгар», який очікували в травні, перенесений на серпень 2019 року.
  • 13 липня президент Володимир Зеленський в Херсонській області на адмінкордоні з окупованиv Кримом представив новопризначених голову Херсонської ОДА Юрія Гусєва та представника президента в АРК Антона Кориневича. В ході наради Гусєв пообіцяв запустити дві нові режимних зона на КПВВ «Чонгар» і «Каланчак» до 15 листопада, сервісні зони – до 20 грудня. Зеленський побіцяв звільнити Гусєва, якщо він не впорається з цим завданням.
  • Прокуратура АРК розслідує кримінальні провадження в зв’язку зі зловживаннями чиновників при облаштуванні КПВВ на адмінкордоні з окупованим Кримом.