На адмінмежі з Кримом почалися будівельні роботи: змінився режим пропуску

21 Вересня 2019, 13:53

Державна прикордонна служба України попередила про зміну режиму пропуску в пунктах пропуску «Каланчак» і «Чаплинка» через проведення будівельних робіт: на адміністративному кордоні Криму почали будувати нові контрольно-пропускні пункти.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

«У КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» розпочинаються будівельні роботи. Державна прикордонна служба просить громадян врахувати цю інформацію під час планування подорожі.

20 вересня, для модернізації контрольних пунктів в’їзду-виїзду на адмінмежі з тимчасово окупованою територією АР Крим, в КПВВ прибули представники будівельних організацій.

Так, у КПВВ «Каланчак» з 08.00 23 вересня буде здійснюватися пропуск тільки пішоходів, а всі автівки будуть перенаправлятися до КПВВ «Чаплинка», де оформлення буде здійснюватися в штатному режимі. У «Чонгарі» пропуск осіб та транспортних засобів буде оформлюватися встановленим порядком, однак через ремонтні роботи можуть виникнути деякі незручності.

У разі інших змін щодо пропуску осіб та транспортних засобах у цих КПВВ інформація буде надана додатково», – пишуть у ДПСУ.

За словами голови Херсонської обласної державної адміністрації Юрія Гусєва, будівництво нових КПВВ «Чонгар» і «Каланчак» почали 20 вересня. Роботи триватимуть до листопада.

У системі державних закупівель ProZorro у вівторок, 10 вересня, пройшли торги щодо будівництва тимчасових контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) «Чонгар» і «Каланчак» на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом. Аукціони виграли компанії з Києва і Одеси, відповідно.

Нагадаємо:

  • 4 липня 2018 року Кабмін України прийняв Постанову про виділення 105,98 млн грн на будівництво тимчасових контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) «Каланчак» і «Чонгар» та сервісних зон перед ними на адмінкордоні з окупованим Кримом в Херсонській області. Виконавцем робіт визначено ДП «Укрінтеравтосервіс».
  • До кінця фінансового року-2018 роботи навіть не були розпочаті, кошти повернуті до бюджету.
  • За словами міністра інфрастуктури Володимира Омеляна причиною стала затримка із виділення земельних ділянок Херсонською ОДА.
  • У липні 2019 року в інтерв’ю Центру журналістських розслідувань заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк заявив, що тендер на будівництво КПВВ «Чонгар», який очікували в травні, перенесений на серпень 2019 року.
  • 13 липня президент Володимир Зеленський в Херсонській області на адмінкордоні з окупованиv Кримом представив новопризначених голову Херсонської ОДА Юрія Гусєва та представника президента в АРК Антона Кориневича. В ході наради Гусєв пообіцяв запустити дві нові режимних зона на КПВВ «Чонгар» і «Каланчак» до 15 листопада, сервісні зони – до 20 грудня. Зеленський побіцяв звільнити Гусєва, якщо він не впорається з цим завданням.
  • Прокуратура АРК розслідує кримінальні провадження в зв’язку зі зловживаннями чиновників при облаштуванні КПВВ на адмінкордоні з окупованим Кримом.