На адмінкордоні з Кримом затримали бойовика “ДНР”

11 Вересня 2019, 16:58

10 вересня 2019 року близько о півночі працівники ГУНП в АР Крим та м. Севастополі спільно з Державною прикордонною службою України при спробі перетину адміністративної межі з тимчасово анексованою територією АР Крим на КПВВ «Чонгар»  затримали розшукуваного 35-річного мешканеця Донеччини, який перебував у лавах незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР».

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в АР Крим та м.Севастополі, передає “ІРС-Херсон”.

За інформацією, чоловік пояснив, що у 2014 році входив до складу незаконно-збройного формування «ДНР», мав позивний «Коршун» та приймав активну участь у збройному конфлікті з повалення Конституційного ладу на території Донецької області.
Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ст. 260 ч.5 КК України (участь у діяльності непередбачуваних законом збройних формувань), за що передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі до 15-ти років.

Досудове розслідування відносно підозрюваного буде здійснюватись слідчими ГУНП в Донецької області, які були ініціатором його розшуку.

Нагадаємо:
  • У квітні 2019 року в КПВВ «Чонгар» на адмінкордоні з окупованим Кримом українські прикордонники разом з правоохоронцями виявили та затримали мешканця Луганської області Андрія Яворчука, який раніше служив у батальйоні «Сомалі» на окупованому Донбасі, а потім виїхав до Росії. Бойовик Керченським мостом потрапив на півострів, а потім намагався виїхати на материкову Україну.
  • 4 липня Голопристанський районний суд Херсонської області засудив Андрія Яворчука до 8 років позбавлення волі у кримінально-виконавчій установі закритого типу.