«Лакмусовий папірець» Херсонської міської ради

27 Вересня 2019, 16:47

«Лакмусовим папірцем» назвав депутат міськради Михайло Линецький голосування колег-депутатів на сесії 27 вересня щодо включення  до порядку денного питань «Про недовіру першому заступнику міського голови», «Про дострокове припинення повноважень міського голови» та «Про звернення до Верховної ради України щодо призначення дострокових виборів Херсонської міської ради».

«Голосування стало «лакмусовим» папірцем – хто з депутатів задоволений станом справ в місті, хто має неподоланне бажання досидіти до кінця, хто нерозривно пов’язаний з бюджетними, земельними, транспортно-дорожніми та іншими «схемами». Якщо людини нема чого приховувати, якщо він відчуває, що працював щиро і чесно на громаду міста, то я, наприклад, не боюсь йти на дострокові вибори в жодному випадку. Ми думали, що совість є у більшості у сесійній залі – виявилося, що її немає. На даний час місто по об’єктивних оцінках знаходиться на останніх місцях серед обласних центрів  по всіх показниках і перезавантаження влади є вимогою суспільства. Це не прохання окремого депутата Линецького. Це вимога суспільства, давайте перезавантажимо владу», – повідомив Линецький у коментарі «ІРС-Херсон».

Депутат зазначив, що збирається подавати позов до суду щодо протиправних дій міського голови через зняття проектів рішень з порядку денного сесії.

«Проекти рішень, які подаються депутатами згідно з регламенту та чинного законодавства, включаються до порядку денного автоматично. Невключення – це порушення. Будемо звертатися до Феміди», – вважає Линецький.

Нагадаємо, саме Линецький був ініціатором винесення проектів рішень про «перезавантаження влади у Херсоні» на сесію, проте їх зняли з порядку денного перед засіданням, тож ці питання виносили з голосу. Жодне з них депутати не підтримали та не проголосували за включення до розгляду на сесії.