Коштів на облаштування сервісних зон КПВВ «Чонгар» і «Каланчак» не вистачає – Гусєв

24 Вересня 2019, 12:46

Голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв (у центрі) на КПВВ «Каланчак» Фото: khoda.gov.ua

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв підтвердив інформацію про брак коштів для облаштування сервісних зон біля контрольно-пропускних пунктах в’їзду-виїзду (КПВВ) «Чонгар» і «Каланчак» на адмінмежі з Кримом, роботи на яких почались 20 вересня.

Про це Гусєв розповів у коментарі сайту IPC-Генічеськ.

«Дійсно, на облаштування сервісних зон не вистачає коштів, ми до кінця вересня чекаємо відповіді від Міністерства інфраструктури і Міністерства фінансів щодо можливості виділення додаткових коштів. Якщо вони будуть виділені найближчим часом, то я переконаний, і сервісні зони ми збудуємо до 20 грудня цього року», – сказав голова Херсонської ОДА у відповідь на запитання, чи вистачить виділених бюджетних коштів на будівництво другої черги сервісних зон біля КПВВ.

Також він позитивно відгукнувся щодо передачі функцій замовника послуг з будівництва КПВВ від державного підприємства «Укрінтеравтосервіс» до Укрзалізниці.

«На тимчасових контрольно-пропускних пунктах в’їзду-виїзду «Чонгар» і «Каланчак» техніка зайшла, Укрзалізниця прийняла функції замовника за відповідним рішенням Кабінету міністрів, робота розпочалась. Говорив з генеральним директором Укрзалізниці, він запевняє, що роботи завершаться вчасно, і ми 15 листопада очікуємо візит президента в нашу область», – зазначив Гусєв.

За його словами, цього тижня очікується візит міністра інфраструктури Владислава Криклія на Херсонщину.

Фото: khoda.gov.ua

Як повідомлялось, 20 вересня почалось будівництво нових КПВВ «Чонгар» і «Каланчак». Роботи триватимуть до листопада.

Нагадаємо:

  • 4 липня 2018 року Кабмін України прийняв Постанову про виділення 105,98 млн грн на будівництво тимчасових контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) «Каланчак» і «Чонгар» та сервісних зон перед ними на адмінкордоні з окупованим Кримом в Херсонській області. Виконавцем робіт визначено ДП «Укрінтеравтосервіс».
  • До кінця фінансового року-2018 роботи навіть не були розпочаті, кошти повернуті до бюджету.
  • За словами міністра інфрастуктури Володимира Омеляна причиною стала затримка із виділення земельних ділянок Херсонською ОДА.
  • У липні 2019 року в інтерв’ю Центру журналістських розслідувань заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк заявив, що тендер на будівництво КПВВ «Чонгар», який очікували в травні, перенесений на серпень 2019 року.
  • 13 липня президент Володимир Зеленський в Херсонській області на адмінкордоні з окупованиv Кримом представив новопризначених голову Херсонської ОДА Юрія Гусєва та представника президента в АРК Антона Кориневича. В ході наради Гусєв пообіцяв запустити дві нові режимних зона на КПВВ «Чонгар» і «Каланчак» до 15 листопада, сервісні зони – до 20 грудня. Зеленський побіцяв звільнити Гусєва, якщо він не впорається з цим завданням.
  • Прокуратура АРК розслідує кримінальні провадження в зв’язку зі зловживаннями чиновників при облаштуванні КПВВ на адмінкордоні з окупованим Кримом.
  • 10 вересня у системі держзакупівель ProZorro, пройшли тендери на будівництво тимчасових КПВВ «Чонгар» і «Каланчак» на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом. Аукціони виграли компанії з Києва і Одеси, відповідно.