Капітан цивільного захисту може очолити Генічеську райдержадміністрацію

12 Вересня 2019, 20:39

Андрій Онищенко Фото novilidery.com

Кабінет міністрів схвалив призначення офіцера запасу служби цивільного захисту Андрія Онищенка на посаду голови Генічеської районної державної адміністрації Херсонської області. 

Про це повідомляє IPC-Генічеськ., передає “ІРС-Херсон”.

Кабінет міністрів схвалив призначення Онищенка Андрія Ігоровича  головою Генічеської РДА на засіданні Уряду 11 вересня 2019 року, пише Урядовий портал у повідомленні про низку кадрових призначень у міністерствах, відомствах і місцевих органах влади.

Андрій Онищенко є капітаном служби цивільного захисту в запасі. Навчався у ліцеї м. Маріуполя та в Академії пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля МНС України. Проходив службу в органах і підрозділах цивільного захисту (МНС, ДСНС) на керівних посадах. Є учасником бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції.

Онищенко брав участь у проекті «Нові лідери».

Працював у міжнародних неурядових організаціях за напрямком цивільного захисту населення., зокрема у філії французької неурядової організації ACTED в Україні, місією якої є підтримка вразливого населення у всьому світі, а також у Товаристві Червоного Хреста України як координатор програми з навчання правилам поводження з вибухонебезпечними залишками війни.

За даними електронної декларації Андрія Онищенка, мабутній новий голова Генічеської РДА має службове житло у Києві, заощадження у сумі 23 тис. доларів та отримує доходи від декількох компаній: філія «АКТЕД» (ACTED) в Україні, ТОВ «Альфа-Азов», ТОВ «ВКФ «Стрімтех». Також Онищенко отримував соціальну допомогу від Київського міського центру з нарахування та здійснення соціальних виплат.

Заощадження дружини Онищенка Юлії Кириченко становлять 15 тис. доларів.

За законом голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посаду президентом України за поданням Кабінету міністрів на строк повноважень президента.

Нагадаємо:

  • Нинішній очільник Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв  повідомляв, що область стала пілотним регіоном, де вже стартував проект LIFT, через який будуть набирати голів районних державних адміністрацій: будуть відбирати не лише очільників РДА, а й і заступників голів ОДА.
  • Раніше Генічеську РДА очолював Олександр Воробйов, дружина якого володіє приватним будинком у водоохоронній зоні Арабатської стрілки.