Херсонська ОДА: Питання будівництва газопроводу «Асканія-Нова – Генічеськ» залишається відкритим

26 Вересня 2019, 06:25

Питання будівництва газопроводу «Асканія-Нова – Генічеськ» залишається відкритим. Про це на колегії ОДА повідомив заступник директора обласного Департаменту ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу Віктор Рассолов, передає «ІРС-Херсон».

За його словами, у Генічеську при низькій температурі виникають проблеми з опаленням через недостатній обсяг газу, внаслідок чого відбувається відключення міста від газопостачання і опалення не здійснюється.

«Були розроблені заходи: бюджетна сфера, садки, лікарні, школи переведені на альтернативні джерела опалення – побудовані котельні. У разі нестачі газу вони будуть переведені на альтернативні джерела опалення – пелети, вугілля та інше. Але питання вирішено частково. Питання будівництва газопроводу «Асканія Нова – Генічеськ» залишається відкритим. Такий проект є, він наразі знаходиться на експертизі в Кабінеті Міністрів. Замовник – наш Департамент інфраструктури та будівництва. Його потрібно продовжувати, щоб виключити Генічеськ із зони ризику», – зазначив Рассолов.

За словами голови ОДА Юрія Гусєва, проект необхідно «рухати далі» після відповіді з боку Уряду.

Нагадаємо, у Херсоні початок опалювального сезону 2019-2020 може опинитися під загрозою.