Херсонщина: до «Нової української школи» готові не всі

23 Вересня 2019, 16:26

На Херсонщині з 12 по 19 вересня використали близько 1,2 млн. грн. субвенції на створення освітнього простору в рамках реалізації “Нової української школи”.

Про це 23 вересня під час селекторної наради повідомив директор Департаменту освіти на науки ХОДА Євген Криницький, передає “ІРС-Херсон”.

За його словами, в позитивній динаміці щодо закупівлі товарів і послуг в рамках НУШ відзначені, зокрема, Великолепетиський, Іванівський, Каланчацький, Нововоронцовський, Нижньосірогозький, Чаплинський райони, Виноградівська, Горностаївська ОТГ. Як зазначив чиновник, у негативній –  Генічеський район (майже 25%), Високопільський район (36%) і Великокопанівська ОТГ (25%)

«По Херсону на цьому тижні ми очікуємо визначення переможців по комп’ютерному обладанню, по дидактичному забезпеченню. Генічеський район знаходиться на скаргах Антимонопольного комітету. Така ж ситуація по деяким позиціям Великокопаніської ОТГ», – повідомив Криницький.

За його словами, у деяких районах області взагалі відстуня динаміка по викрористанню коштів на засоби навчання в інклюзивних класах.

Нагадаємо, у середині серпня під час підготовки до нового навчального року на Херсонщині використали лише близько 35% субвенції, виділеної на створення освітнього простору в рамках реалізації “Нової української школи”.