Фейки російських ЗМІ. Про “вибори” в окупованому Криму (відео)

11 Вересня 2019, 17:32

“ІРС-Херсон” спростовує фейки російських ЗМІ. Ними масово тиражується інформація щодо збільшення пасажиропотоку між материковою частиною України та тимчасово окупованим Кримом з 6 по 8 вересня – напередодні та під час так званих «виборів» на анексованому півострові.

Посилаючись на інформацію ФСБ, російські медіа аргументують це явище активним залученням українців до проведення «виборів». Нібито, за словами російських прикордонників, адмінмежу з Кримом за зазначений період часу перетнуло на 4 тисячі чоловік більше, ніж за цей же час минулого року.

За інформацією «ІРС-Херсон», насправді збільшення кількості перетнувших адмінкордон з Кримом у перші вихідні вересня пов’язано аж ніяк не з незаконно проведеними тут виборами, а з тим, що у цей час у 2018 році два з трьох КПВВ на адмінмежі з Кримом на території Херсонщини були закриті через викиди з кримського заводу “Титан”.

6 вересня 2018 року Україна закрила два КПВВ на адміністративному кордоні з окупованим Кримом через викиди з заводу «Кримський титан» в Армянську, який належить українському олігарху Дмитру Фірташу.

В тимчасово закритих контрольних пунктах прикордонники продовжили нести службу, проте пропуск громадян та транспортних здійснювалися лише в екстрених випадках та у разі крайньої необхідності. Громадяни України з окупованого півострову, які  прагнули врятуватися від стихійного лиха на материковій Україні проходили оформлення у спрощеному порядку.

Цьогоріч всі пункти пропуску працюють у штатному режимі, що й зумовило збільшення кількості перетинів кордону.

Верховна Рада України визнала нелегітимними російські “вибори” в Криму.