«Антисанітарія та відсутність громадських туалетів»: що не влаштовує туристів на Херсонщині

26 Вересня 2019, 06:10

Цьогоріч на Херсонщині вперше розробили портрет туриста за рахунок соціологічних досліджень. Про це на колегії ОДА повідомила директор обласного Департаменту туризму та курортів Тетяна Волинець, передає «ІРС-Херсон».

Так, згідно отриманих даних, Херсонську область здебільшого відвідують туристи віком 26-35 років, в середньому витрачають 1,5 тис. грн. за добу, середня тривалість перебування складає 8-10 днів.

За словами Волинець, професійні соціологічні фокус-групи працювали в 12-ти туристичних районах  та містах і зібрали також інформацію про те, що не влаштовує туристів на курортах Херсонщини.

«Неякісні умови перевезення в автобусах. Люди кажуть: «Спека, кондиціонерів немає, антисанітарія забагато людей і головне – відсутній розклад автобусів і електронного квитка пасажира». За словами опитуваних, велике розчарування – пляжі. Цього року два міста «відзначились»: Генічеськ та Скадовськ», – повідомила Волинець.

За її словами у списку також – відсутність громадських туалетів, банкоматів, рятувальних постів, неможливість розрахуватися банківськими картками.

Нагадаємо, херсонські курорти цьогоріч відвідали близько 4 мільйонів відпочивальників. Під час туристичного сезону-2019 перше місце по відвідуванню серед туристів посів біосферний заповідник «Асканія-Нова».