У Херсонській державній морській академії курсантів з Криму безкоштовно забезпечать формою (відео)

14 Серпня 2019, 16:04

До освітнього центру «Крим-Україна» Херсонської державної морської академії вже звернулося 97 осіб з тимчасово окупованого Криму.

Про це «ІРС-Херсон» повідомив проректор з навчально-виховної роботи ХДМА Олександр Шумей.

Наразі 19 абітурієнтів з Криму вже зараховані на навчання. І це не остаточна кількість, адже освітні центри «Крим – Україна» працюватимуть до 26 вересня.

«Телефонують, працює «сарафанне» радіо. Так було і до анексії. Якщо хтось вже розпочав навчання, то як правило, на наступний рік з цієї школи приїздять. Так і зараз. Ми прослідковуємо, що географія повторюється. Якщо є один успішний моряк, то на нього хочуть бути схожим. Моряки компактно проживають. Зрозуміло, що це Керч, Феодосія, Севастополь», – повідомив Олександр Шумей.

За словами проректора з навчально-виховної роботи ХДМА, цього року, як і минулого,  у навчальному закладі курсантів з Криму забезпечать формою.

«Минулого року додатково курсантів, зарахованих з Криму, ми безкоштовно забезпечували одягом. Нам надали спонсорську допомогу у вигляді форми. Це певні категорії: сироти, діти учасників АТО і курсанти з тимчасово окупованих територій, з Криму. Цього року буде так само. І пріорітет цих категорій при поселенні у “Екіпажі” (гуртожитку – ред.)», – зазначив Шумей.

Найбільшим попитом серед кримчан наразі користуються спеціалізації «Навігація і управління морськими суднами (судноводіння)», «Управління судновими технічними системами і комплексами (судновий механік)».

https://www.facebook.com/IPC.Kherson/videos/2469764756630741/?__xts__[0]=68.ARD4pf3modkUjWBu-eWMcE-iG-RVKCFwMAdR8ba44nQgsPYp3nFpzPcOiKWW0o8-FrrDifmlKjcLUKnhoM93OKVdlMGrJGLImohDWEvKNirYq9WuTsJubwRHpVeRbLsU2UGTmTtGEHIVFjVwhNS17omYZ1H5rspu3R28OaID7NaMoTw_qEt22TVIO2XsaqZyY4CqtNNNRe3y3zgx7dRTywCKPNKO9UflNr8tMN82_1rF4innqzMtMqVqK6lg0P8GWIf-qcMkFDfWe_00KAob1EX9qOuyKUoLLqAB14roL68oIXwXMUrauy8T-Vdl_CYxGonfg8L4lhsEOhfxe-BADh6MMFIk5s-89rOvpGnI&__tn__=-R

Нагадаємо, освітні центри «Крим – Україна» працюватимуть до 26 вересня. Цього року на Херсонщині очікують підвищення кількості бажаючих навчатися в місцевих вишах. Пов’язано це з тим, що на території Криму припинив дію спрощений режим вступу до російських ВУЗів.