«Швидким» Херсонщини катастрофічно не вистачає водіїв

14 Серпня 2019, 17:20

На Херсонщині зупиняються бригади  швидкої екстреної медичної допомоги через катастрофічний брак водіїв. Люди звільняються через напружений графік роботи та низьку заробітну платню.

«У нас все було, але щоб не вистачало водіїв… Ви відкрийте «Фейсбук»: Чернівці, Суми, в обласних містах уже зупиняються взагалі («У Чернівцях швидка допомога шукає водіїв», «Швидкій» Чернівців катастрофічно бракує водіїв», «На Хмельниччині водії швидких погрожують масовим звільненням», – ред.), тому що 4200 гривень отримує водій і 18 годин він за кермом, не зупиняється… А зараз у нас Лазурне, Залізний Порт, Скадовськ, Генічеськ – двигуни взагалі не охолоджуються… До 50 викликів за добу!», – повідомив «ІРС-Херсон» директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Віктор Короленко.

За його словами, наразі одне з найголовніших питань – це підняття заробітної плати для екстреної медичної допомоги. Адже автомобілі «швидких» закуплені, але на них немає кому їздити.

«Дякую обласні раді, наразі виділили додаткових коштів близько 900 тисяч гривень для того, щоб дати 20% доплати нашим водіям, але це на місяць. А на наступний що робити? Одне з найголовніших питань – це підняття заробітної плати для екстреної медичної допомоги», – зазначає Короленко.

Нагадаємо, Херсонська обласна рада підтримала медичну реформу.