«Рухаємося за графіком», – голова ХОДА про облаштування КПВВ на адмінкордоні з Кримом

08 Серпня 2019, 14:46

Фото khoda.gov.ua

Облаштування КПВВ на адмінкордоні з Кримом знаходиться на постійному контролі Херсонської облдержадміністрації та рухається за графіком.

Про це голова ХОДА Юрій Гусєв повідомив журналістам 8 серпня під час відвідин Скадовського морського торгівельного порту.

За словами очільника області, наразі у ХОДА та Міністерстві фінансів працюють над виділенням коштів на облаштування сервісних зон КПВВ «Каланчак» та «Чонгар».

«Наразі рухаємося за графіком. Я інформую про це Офіс Президента, ми постійно тримаємо на контролі. І у випадку, якщо Міністерство інфраструктури і державне підприємство, яке знаходиться в царині Міністерства інфраструктури, буде не виконувати графік, я буду інформувати, для того, щоб вживати заходів і унеможливити затягування будівництва КПВВ. Це і сервісні, і режимні зони. На сьогоднішній день кошти є лише на режимні зони. Ми працюємо з Міністерством фінансів, щоб виділити додаткові кошти. Я якраз їду на КПВВ «Каланчак», аби подивитися, як і коли ми починаємо підготовчі роботи вже фізично на об’єкті», – повідомив Гусєв.

Як пізніше зазначив голова ОДА, за результатами виїзду до КПВВ «Каланчак» та КПВВ «Чаплинка» «прийняли рішення вже в серпні почати земляні роботи для своєчасного виконання доручення Президента України Володимира Зеленського з будівництва нових сучасних пунктів в‘їзду та виїзду».

«Плануємо також в серпні оголосити інвестиційні конкурси на будівництво нових автостанцій біля КПВВ», – повідомив Гусєв у «Фейсбук».

Нагадаємо, Гусєв пообіцяв запустити дві нові режимних зона на КПВВ «Чонгар» і «Каланчак» до 15 листопада, сервісні зони – до 20 грудня.