Поліція АРК припинила схему фінансування «злодіїв в законі»

12 Серпня 2019, 12:49

12 серпня співробітники поліції Криму разом зі співробітниками Служби безпеки України в Херсонській області повідомили, що задокументували та припинили незаконну діяльність злочинної організації.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіціі АР Крим, пише Центр журналістських розслідувань.

Як інформують в Нацполіціі АР Крим, за два роки діяльності «злодії в законі» зібрали близько 23 млн гривень для злочинного «общака».

«Члени ОЗГ діяли на території Автономної Республіки Крим, а також Херсонської, Миколаївської, Одеської та Запорізької області. Документування незаконної діяльності тривало майже рік. За цей час вдалося встановити, що вона функціонувала під керівництвом» злодіїв в законі », – заявив глава Нацполіціі АР Крим Віталій Стрижак.

За інформацією слідства, зловмисники контролювали незаконну діяльність інших ОПГ, а також осіб, які перебувають в місцях позбавлення волі. Фігуранти збирали гроші для злочинного бюджету.

Гроші йшли на особисті потреби ув’язнених – сигарети, алкоголь, мобільні телефони, підкуп посадових осіб і оплату послуг адвокатів.

«Слідчі вже встановили, що «куратором» півдня України був «злодій в законі» на прізвисько «Шарик». В його обов’язки входив контроль за наповненням бюджету. Ці гроші – це видобуток від шахрайських дій, крадіжок, автоугонів, нелегальних автоперевезень в Крим. за два роки сума «вкладів» винесла 23 млн. грн», – резюмував Стрижак.