Перше засідання Верховної Ради IX скликання (трансляція)

29 Серпня 2019, 09:37

Верховна Рада в перший робочий день 29 серпня планує змінити главу Служби безпеки України і сформувати Кабінет міністрів України. Також оберуть Рахункову комісію Ради, спікера і двох віце-спікерів. На порядку денному також заплановано розгляд законопроекту про зняття недоторканності з народних депутатів. Депутати також вирішити питання про надання згоди на звільнення чинного генпрокурора і призначення нового. Засідання розпочнеться о 10:00.

Про це йдеться в порядку денному, повідомляє Центр журналістських розслідувань., передає “ІРС-Херсон”.

Депутати сформують тимчасову президію, Володимир Гройсман оголосить про складання повноважень Кабміну, парламент буде формувати депутатські фракції і групи, коаліцію.

Рада планує заслухати позачергове послання президента України Володимира Зеленського.

Нагадаємо:

  • 21 липня 2019 року в Україні пройшли позачергові вибори до Верховної Ради України IX скликання. Українці в багатомандатному виборчому окрузі мали можливість проголосувати за одну з 22 партій, які брали участь у виборах. Також виборці могли проголосувати за одного з кандидатів на 199 одномандатних виборчих (мажоритарних) округах, де за місце в парламенті боролись 3220 кандидати: 1404 представляли 58 політичних партій і блоків, ще 1680 – самовисуванці.