“Очікуємо початок земельних робіт”, – голова Херсонської ОДА про облаштування КПВВ «Каланчак» і «Чонгар»

15 Серпня 2019, 15:49

До кінця місяця очікується початок земельних робіт на КПВВ “Каланчак” та “Чонгар”.

Про це повідомив голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв 15 серпня під час спілкування з журналістами з нагоди першого місяця роботи на посаді, передає “ІРС-Херсон”.

“Мені багато задають питань по КПВВ Каланчак і Чонгар. Я думаю, що дехто сподівається, що ми не встигнемо, що президент прийме рішення про мою відставку 15 листопада. Повірте, ми зараз в графіку і ми докладем максимум зусиль для того, щоб встигнути. І не тому, що я хочу залишитись на посаді. А тому що КПВВ потрібні”, – повідомив Гусєв.

За словами голови Херсонської ОДА, будуватимуться нові, але тимчасові та не капітальні споруди, які будуть використані “для інших цілей” після повернення Криму під контроль України.

“Сьогодні завершена експертиза проекту. Проект був розроблений проектним інститутом Служби безпеки України. До кінця місяця ми очікуємо початок земельних робіт на обох ділянках КПВВ “Каланчак” і “Чонгар”. З прикордонниками ми обговорили важливе питання, що під час проведення робіт люди, які перетинають адмінкордон, не мають постраждати, тому для них мають бути створені необхідні умови для перетину.  На сьогоднішній день ми йдемо в графіку. Наступного  тижня буде виїзне засідання робочої групи за участі представників Міністерства регіонального розвитку, міністерства інфраструктури, замовника, проектанта”, – повідомив Гусєв.

Нагадаємо, на ресурсі ProZorro розміщена інформація про те, що державне підприємство «Укрінтеравтосервіс» оголосило тендер на будівництво тимчасових контрольних пунктів в’їзду/виїзду (КПВВ) для автомобільного сполучення «Каланчак» і «Чонгар» на адміністративній межі Херсонської області з окупованим Кримом. Визначено строки закінчення робіт: для першої черги – не пізніше 28 листопада 2019 року, для другої – не пізніше 31 грудня 2020 року. Очікувана вартість закупівлі складає 96,27 млн грн. Початок аукціону призначено на 5 вересня.