Херсонщині обіцяють “Медицину у смартфоні”

09 Серпня 2019, 15:17

9 серпня голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв підписав Меморандум з представником компанії «Advanter Health» Ярославом Сірим по впровадженню в медзакладах Херсонщини  автоматизації ведення обліку медичних послуг та управління медичною інформацією в електронному вигляді.

Про це повідомляє медіа-центр “ІРС-Херсон”.

«Ми плануємо, що наша область стане першою, яка так далеко просунулась в реалізації медичної реформи. Адже ця система буде зручною як для лікарів, так і для пацієнтів. Вона дозволяє контролювати, наскільки ефективно витрачаються виділені на охорону здоров’я державні кошти, а також фіксує кожний крок у лікування. Усі медичні дані будуть акумульовані в єдиній системі», – повідомив Гусєв.

Як зазначають у ОДА, компанія «Advanter Health» має значний досвід проведення такої роботи, зокрема, в Полтавській області.

«Херсонська область стане однією з перших, де буде реалізовано проект «Медицина у смартфоні». Ми обіцяємо, що запустимо його вже за 2 місяці», – зазначив представник компанії Ярослав Сірий.

Нагадаємо, 9 серпня на позачерговій сесії Херсонської обласної ради депутати підтримали подальше вровадження медичної реформи у регіоні і дали згоду на реоганізацію та перетворення у комунальні некомерційні підприємства 25 закладів охорони здоров’я, що входять до спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Херсонської області.