Херсонщина приєдналася до збору коштів для оплати штрафів кримських татар (відео)

14 Серпня 2019, 13:07

Херсонщина приєдналася до збору коштів для оплати штрафів кримських татар. Наразі гроші у рамках марафону «Єдність дорожче штрафів» в солідарність з затриманими кримськими татарами у Москві збирають у Генічеському районі Херсонщини та обласному центрі.

Про це медіа-центру “ІРС-Херсон” повідомив член Меджлісу кримськотатарського народу, керівник представництва Меджлісу Херсонської області Абмеджит Сулейманов.

“Наразі акція набирає обертів, адже штрафи дуже великі. Це вже друга хвиля такої акції. Ми докладемо усіх зусиль, щоби знову зібрати кошти, допомогти та показати людям, які проживають у окупованому Криму, що  Україна з ними, що ми завжди готові підтримати у боротьбі, не залишимо у біді. Ми віримо, що прийде час, коли окупант поплатиться за скоєне. Не виключено, що ця акція буде безстроковою аж доки не відбудеться деокупація Криму, адже майже щодня проходять арешти, обшуки, а це не обходиться або без узяття під стражу або накладання адмінштрафів”, – зазначив Сулейманов.

Гроші збирають у гривні аби потім конвертувати у російські монети номіналом у 10 рублів, після чого мішки з монетами передадуть на оплату штрафів.

https://www.facebook.com/IPC.Kherson/videos/982946885394013/?__xts__[0]=68.ARCJNQcq8kBpqxCYHjJ53mjWYI1qmI9tdX0O5gz2drQfGI9MspLEx9UOO0aIuH8cmC33MWUfeat1S9wgLaItY21yWA5rsbsTR8maepS3oNDHi0_JPx8omvnIXkpu5H3pQ1hWKm6VMQB1D85nP9eDPCdlXHkot11o4jLjpqSlye-XVN-WI3fO_72rUL2_HHNQmr827NiqsF0HxpjWptsd5uyb-G4J40ggAUioEjAQ6zmLUo3RtaORcC-83ItQroiziGeXEovKt-d500xOYOF5mf6cvjybaOqCBFyOCjOwaBy2tP4HFhFlgIVd6S0AAPtBxD_dwyOaC63UQTuzHsUgzMVFeZQCBQrshBurxg&__tn__=-R

 

Нагадаємо, У відповідь на вирок Таганського районного суду Москви в окупованому Криму стартував «Кримський марафон». Десятки людей викладають в мережу фотографії із плакатами «Єдність дорожче штрафів», щоб показати свою згуртованість і солідарність з тими, кого несправедливо звинуватили в адміністративному правопорушенні.  18 кримських татар оштрафували на 360 тисяч рублів. Наступні процеси пройдуть серпні в Міщанському районному суді.

  • 10 липня у Москві на Красній площі поліцейські затримали сім учасників пікету, які протестували проти переслідування кримських татар за релігійною і національною ознакою в окупованому Криму. Більшість учасників акції – родичі затриманих і засуджених кримських татар. Акція була приурочена до розгляду апеляційної скарги на вирок фігурантам бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір», яке відбудеться 11 липня у Верховному суді РФ.
  • 11 липня у Москві біля Верховного суду РФ поліція затримала 46 активістів, які прийшли підтримати чотирьох кримських татар, громадян України Енвера Мамутова, Ремзі Меметова, Зеврі Абсеітова і Рустема Абільтарова, незаконно засуджених російським судом до тривалих термінів ув’язнення у «справі Хізб ут-Тахрір».
  • пізно ввечері 11 липня з відділень ОВС відпустили всіх 46 кримських татар, які були затримані вранці біля Верховного суду РФ. На них склали адміністративні протоколи.
  • В Криму викликають на «бесіду» до відділень російської поліції кримських татар, яких 10-11 липня затримували в Москві за проведення пікетів і щодо яких порушено адміністративні провадження.