У Херсоні на громадських слуханнях містяни скасували дві гривні за проїзд увечері. Фоторепортаж

08 Липня 2019, 11:51

У Херсоні на громадських слуханнях містяни скасували дві гривні за проїзд увечері. Люди проголосували за відміну «нічного тарифу» для маршруток з 20:00 до 22:00. На думку херсонців, тариф у 8 грн. має діяти з 22:00 до 24:00, а до цього часу тарифу у 6 грн. і так забагато: адже маршрутники не дотримуються умов договору, пасажиропотік після 20:00 не змінюється, проте транспорту на лініях залишається все менше.

Активісти запросили на слухання депутатів міськради, членів виконкому та кандидатів у нардепи, які балотуються від Херсона. Загалом, на слухання у вихідний день прийшли близько 100 городян. Як альтернативу маршрутним перевезенням, люди запропонували, аби після укладання кредитної угоди з  ЄБРР та закупівлі нових тролейбусів, «рогачі» подовжили свою роботу та курсували до опівночі.

Також громада підтримала вартість проїзду для дітей шкільного віку по 3 грн. цілий рік, а не лише протягом навчального періоду. Аби провести слухання, активісти зібрали підписи більше 600 городян. Однак чи дослухається влада до думки громади? Резолюція громадських слухань має рекомендаційний характер. Її мають розглянути на засіданні виконкому.