Росія має сама вирішувати питання забезпечення окупованого Криму водою – Кориневич

10 Липня 2019, 10:42

Росія, як держава-окупант, повинна сама вирішувати питання забезпечення окупованого Криму водою.

Про це заявив представник президента України в АРК Антон Кориневич в ході дискусії про сучасність та майбутнє окупованого півострова у рамках культурно-соціального проекту «Кримський дім об`єднує серця», організованої в Херсоні «Кримським домом».

«Держава-окупант повинна вирішувати питання щодо господарської діяльності на анексованій території самотужки. Державу-окупанта ми в Крим не запрошували, відповідно – вона повинна це вирішувати самотужки», – сказав Кориневич, відповідаючи на питання стосовно можливості відновлення подачі дніпровської води до тимчасово окупованого півострова.

Як наголосив під час дискусії перший заступник Міністра з питань тимчасово оккупованих територій Юсуф Куркчі, державним органом, який визначає державну політику відносно окупованих територій,  є Міністерство з питань тимчасово окупованих територій. Тому питання «щодо води – не води, електроенергії – не електроенергії і так далі» для Криму мають декларувати функціонери міністерства, яке відповідає за цей блок питань, а не люди, ніякого відношення не мають до цієї проблеми.

“На окупованій території, де неможливо зібрати якийсь мітинг, і раптом він починається у Армянську з вимогами, аби пустили воду. І тут на нашій стороні чомусь з’являються спікери, які жодного відношення до цієї проблеми не мають, і філософствують, як вони думають. Людина, коли говорить свою особисту думку, вона має в кінці говорити «Я так думаю», аби людей не вводити в оману”, –  зазначив Куркчі.