Про головні тенденції та “технічних” кандидатів виборчої кампанії на Херсонщині 

03 Липня 2019, 13:38

Про головні тенденції виборчої кампанії на Херсонщині медіа-центру “ІРС-Херсон” розповів голова КВУ Херсонщини Дементій Бєлий.

“…Цього року, як і на попередніх парламентських виборах, було зареєстровано досить багато депутатів-мажоритарників – по п’яти виборчих округах Херсонщини їх зареєструвалося 74 (!), найбільша активність по 182-ому округу (м.Херсон) – 19 кандидатів!

Під час виборчої кампанії активно застосовується така технологія як “двійники” або “клони”: на двох виборчих округах Херсонщини зареєструвалися представники невідомого благодійного фонду “Слуга народу”, які фактично є “двійниками” і будуть вводити в оману виборців, що хотіли б проголосувати за однойменну партію. Ця тенденція є загальноукраїнською.

Ще один цікавий момент – народні депутати від Херсонщини, які обиралися до парламенту від Блоку Петра Порошенка, знову пішли на вибори, але вже як “самовисуванці”… А деякі змінили партійну приналежність, або приховують її.

Нова ситуація виникла у виборчих округах в результаті партійних чвар: після розколу єдиного “Опозиційного блоку” в деяких округах на Херсонщині йдуть два кандидати від колись єдиної політичної сили: від “Опозиційного блоку” і “Опозиційної платформи – за життя”.

Такі головні тенденції виборів на Херсонщині, про які можна говорити на цьому етапі виборчої кампанії”, – повідомив голова КВУ Херсонщини.

За словами експерта, на Херсонщині є і так звані “технічні” кандидати  на позачергових виборах до Верховної Ради.

“Вони не завжди є свідомими “технічними” кандидатами. Вони вірять, що їх дійсно оберуть. У кожного з лідерів є свої супутники, які також бажають брати участь у перегонах. Хочу вірити в те, що минули часи, коли були “технічні” кандидати, які свідомо відтягували голоси виборців”, – зазначив Дементій Бєлий.

За його словами, частина кандидатів від Херсонщини до ВР використовують ці вибори у якості майданчика та заявки на наступні місцеві вибори у 2020 році.

Аналіз програм кандидатів дивіться на відео.

https://www.facebook.com/IPC.Kherson/videos/1286973088120832/?__xts__[0]=68.ARC7RcmJa65X6T20_dXiJ_e2LeCW6Hu3GcSVpCrcZdOZO9pfUEuru7hIb-I9bCiC4EuyH5mngukuuZC0IdRQZlhWDW7bo56QeleSHCP6hoBEf8Cpv8dYb09mDdgYUzrYC4G2hgFlCmY3tRsfo8zfRGoEc7u66mSZdgeCUTbCJqb4i-PHn-rOIXw5XIs62UKHXnHuwbg2IEzW6AOWasicjmUYC9uracXRBnuaawsUnhtbEbQdn2NheA0CalP3xXhExlV4Kj1G-FtNezB-H5LFuv7nVo1rhLgnQ5kZFNGtz9CJ-b8Nd7JAUzchO6xsXOjWJqmOw5qIt2ZBMla-ja18PUWLGg8VFusduMEFaRLz&__tn__=-R