Перші вибори в двох ОТГ Бериславського району відбулися без серйозних порушень – КВУ

01 Липня 2019, 05:45

30 червня перші вибори в двох об’єднаних громадах Бериславського району Херсонщини відбулися без серйозних порушень.

Про це медіа-центру “ІРС-Херсон” повідомив голова Комітету виборців Херсонщини Дементій Бєлий.

В Шляхівській ОТГ переміг з великим відривом діючий голова Шляхового Віктор Доля (самовисуванець). Там балотувалося три кандидати.

Депутатами стали 11 самовисуванців, 2 від “Батьківщини” та 1 представниця “Аграрної партії”.

В Милівській ОТГ переміг діючий голова Милового самовисуванець Олег Яхнієнко, який був єдиним кандидатом.

Депутатами стали 6 самовисуванців, 3 представника “Батьківщини”, 2 представника “Радикальної партії” Олега Ляшка, 2 представника “Солідарності”, 1 представник “Нашого края”.

“Вибори відбулися у спокійній обстановці. Спостерігачі Комітету виборців України не зафіксували серйозних порушень, які могли б вплинути на результати голосування. Й ми можемо лише сумувати, що ці вибори не були проведені ще в грудні минулого року.
Як відомо, їх скасували у зв’язку з оголошенням воєнного стану та… забули. В результаті громади втратили півроку для проведення реформ”, – зазначив Дементій Бєлий.

Нагадаємо, на 30 червня були призначені вибори голів та депутатів сільських рад у Шляхівській та Милівській об’єднаних територіальних громадах (Бериславський район Херсонщини) та депутатів Чаплинської селищної ОТГ, до якої приєдналася Преображенська сільська рада. Однак проведення місцевих виборів  у ОТГ виявилося під загрозою через не призначення сесії обласної ради та не надходження на це коштів.