На облаштування сервісних зон КПВВ на адмінкордоні з Кримом будуть шукати кошти

14 Липня 2019, 15:33

На облаштування сервісних зон КПВВ “Чонгар” та “Каланчак” на адмінкордоні з Кримом будуть шукати кошти – або у Міністерстві фінансів, або у інвесторів.

Так вирішили під час наради на КПВВ “Чонгар” за участі Президента України Володимира Зеленського та новопризначенного голови Херсонської ОДА Юрія Гусєва.

За інформацією Міністерства інфраструктури, облаштувати режимні зони новими, але тимчасовими спорудами на КПВВ «Чонгар» і «Каланчак» до листопада цього року можливо. А ось на облаштування сервісних зон грошей немає.

За словами заступника Мінстра інфраструктури Юрія Лавренюка, проект облаштування КПВВ вже проходить експертизу. Учасники наради порахували, що загальна сума облаштування двох видів зон на двох КПВВ становить близько 170 мільйонів гривень.

«По режимній зоні я приблизно розумію, що це буде листопад місяць, ми реально його реалізуємо. По сервісній зоні – у нас на сервісну зону грошей на даний час немає. У нас є гроші на два КПВВ лише на режимну зону – ці 99 мільйонів », – сказав Лавренюк.

Володимир Зеленський заявив, що для вирішення питання фінансування потрібно звернутися до Міністерства фінансів, або шукатимуть інвесторів.

Нагадаємо, призначений Зеленським глава Херсонської ОДА Гусєв пообіцяв облаштувати сервісні зони на КПВВ до 20 грудня, а режимні – 15 листопада.