На Херсонщині член виборчкому перешкоджав роботі знімальної групи Центру журналістських розслідувань

21 Липня 2019, 18:38

Член дільничної виборчої комісії намагався заборонити кореспондентам Центру журналістських розслідувань здійснювати зйомку на дільниці.

Член ДВК с. Щасливцеве (виборчий округ №185), що заважав роботі знімальної групи ЦЖР Фото investigator.org.ua

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Роботі знімальної групи на території дільничної комісії у с. Щасливцеве Генічеського району, що входить до складу округу №185, перешкоджала особа, яка назвалася членом дільничної комісії, але не мала відповідного бейджу.

Голова дільничної комісії Олександр Марченко повідомив журналістам, що особа, яка обмежувала їхню журналістську діяльність, є членом дільничної виборчої комісії від партії “Слуга Народу” на ім’я Тутов Юрій Васильович.

Голова ДВК с. Щасливцеве (виборчий округ №185) Олександр Марченко Фото investigator.org.ua

Тутов повідомив журналістам, що вони нібито не мають права проводити зйомку на дільниці, і вимагав припинити зйомку.

Також Тутов намагався заборонити знімати його протиправні дії. Свої вимоги він пояснював тим, що журналісти нібито не мають права знаходитися на дільниці, оскільки вони не є виборцями.

Члени комісії звернулися до представника поліції, який сказав, що знімальна група може працювати, не заважаючи роботі комісії.

Нагадаємо:

  • 21 липня в Україні проходять позачергові вибори до Верховної Ради України IX скликання. Українці в багатомандатному виборчому окрузі можуть проголосувати за одну з 22 партій, які беруть участь у виборах. Також виборці можуть проголосувати з одного з кандидатів на 199 одномандатних виборчих (мажоритарних) округах, де за місце в парламенті борються 3220 кандидати: 1404 представляють 58 політичних партій і блоків, ще 1680 – самовисуванці.