На Донбасі після обстрілу санітарного автомобіля загинула військовий медик з Херсона

01 Липня 2019, 13:42

На Донбасі у зоні ООС після обстрілу санітарного автомобілю загинула військовий медик з Херсона Ірина Шевченко.
Про це повідомила координатор Херсонської Самооборони Інна Усачова:
“Сьогодні, 1 липня, у реанімації померла військовий медик Ірина Шевченко “Скажена”. Ірина на початку 2014р була в Самообороні, згодом перейшла до сектору медичного забезпечення. Котрий наприкинці 2014р став волонтерським загоном “Влад”. А ще згодом підписала контракт і потрапила на війну, у зону бойових дій. Там врятувала не одне життя українських захисників. За що була у 2017р нагороджена медаллю. Приїздила в Херсон тільки у відпустку, з матроса за всі роки виросла до молошого сержанта.
Учора під час обстрілу російським окупантом з птура один з її побратим загинув на місці, а вона потрапила до реанімації з важкими пораненнями. Врятувати Ірину не вдалось. Приносимо свої співчуття рідним, близьким, друзям та побратимам. Прощання відбудеться у Херсоні, про що повідомить пізніше Отец Капелан Максим”.
Як наголосили у прес-службі ООС, обстріл санітарних автомобілів є порушенням міжнародного законодавства та норм міжнародного гуманітарного права.
“Близько 10.50, під час виконання військовими медиками ООС завдань з евакуації пораненого в районі населеного пункту ВОДЯНЕ, російськими окупантами було цинічно і підступно обстріляно автомобіль одного з підрозділів Об’єднаних сил. Бойовики поцілили у автомобіль “Хаммер” з ПТКР. 
Командування Об’єднаних сил наголошує, що обстріл санітарних автомобілів є порушенням міжнародного законодавства та норм міжнародного гуманітарного права. Підступний обстріл санітарного автомобіля збоку російських окупаційних підрозділів є черговим свідченням того, що окупанти не дотримуються жодних міжнародно-правових норм
“, – повідомили у прес-службі ООС.