Херсонський суд продовжив арешт підозрюваному в участі у «Самообороні Севастополя»

18 Липня 2019, 18:26

18 липня Херсонський міський суд продовжив арешт підозрюваному в участі у так званій «Самообороні Севастополя» Степану Резунику до 20 серпня.

Як зазначили у Прокуратурі АРК, суд задовольнив клопотання прокуратури та поліції автономії та продовжив підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще на місяць без визначення розміру застави, оскільки злочин у якому підозрюється «самооборонівець» вчинено з погрозою застосування насильства.

Справу суд слухав у закритому режимі.

Як повідомила сторона захисту, рішення Херсонського міського суду буде оскаржуватись. На думку адвокатів, не виключено, що на суд здійснювався тиск присутністю на засіданні людей у військовій формі – учасників АТО, представників “Айдару”, “Правого Сектору”, батальонів “Херсон” та “Донбас”, “Херсонської Самооборони”.

Також на судовому засіданні під час перерви слідчими Національної поліції в АРК заарештованому і його адвокатам була зачитана підозра дружині Степана Резуника – Ірині Резуник – в скоєнні злочину передбаченого ст.260 ч.2, ст.27 ч.5 КК України (пособництво в діяльності незаконно створеного збройного формування «Самооборона Криму»).

Нагадаємо:

  • 11 червня співробітники Нацполіції АРК разом з прикордонниками затримали у контрольному пункті в’їзду-виїзду «Каланчак» на адмінкордоні з окупованим Кримом, члена так званої «Самооборони Севастополя» Степана Резуника, який у 2014 році сприяв Росії в окупації півострова. Зловмисник, який перебував у розшуку, арештований Херсонським міським судом.
  • Резуник їхав на материкову Україну, аби поновити український паспорт. Він стверджує, що під час окупації Криму Росією був лише «волонтером».