Херсонські депутати відмовились підтримати звернення про розформування нацпарку «Нижньодніпровський»

12 Липня 2019, 12:47

12 липня на черговій сесії Херсонської обласної ради депутат від “Нашого Краю” та кандидат у нардепи Сергій Рибалко запропонував проголосувати за звернення до Президента про розформування Національного природного парку “Нижньодніпровський” та відміну рішення про створення природного парку “Кам’янська Січ”.

 “Ми втрачаємо робочі місця. Ще кілька років тому на території парку працювало більше ста рибалок — зараз залишилась третина. Решта ж виїхала працювати за кордон. У нас вже є “Асканія Нова”, та тепер комусь захотілось всю Херсонську область перетворити в заповідник, а людей виселити, щоб не заважали”, – зазначив Рибалко, зачитуючи, за його словами, думку жителів сіл навколо парку.

Стосовно створення природного парку “Кам’янська Січ” Рибалко також налаштований скептично. За його словами, рішення про створення парків приймалось без урахування думки громадян, що викликало протести серед місцевого населення. Метою створення природних об’єктів в цих локаціях, згідно з заявою Сергія Рибалки, є фундація елітних мисливських та браконьєрських клубів, задля неконтрольованого промислу біоресурсів.

Одразу декілька депутатів облради вступили з Рибалко в дискусію. Зокрема, Віктор Деркач відповів на закиди про посилення безробіття, що завдяки створенню нацпарку, навпаки, близько тисячі жителів навколишніх сіл отримали стабільно роботу та відповідно зарплату та соцзабезпечення.

“Більшість жителів якраз таки радіє заснуванню парку, бо це дає їм можливість працювати, не залишаючи рідних сіл”, – апелював до облради Деркач.

Питання було винесено на голосування та його підтримали лише 17 депутатів. Це означає, що Херсонська облрада відмовилась надсилати до Президента звернення з проханням припинити діяльність природних парків в області.

Докладніше про створення парку «Кам’янська Січ» читайте у матеріалі «Нацпарк «Кам’янська Січ»: херсонські науковці спростовують міфи (відео)».