Вибори на Херсонщині: бюлетенів може не вистачити

21 Липня 2019, 13:08

На 13:00 21 липня серйозних порушень на дільницях Херсонщини не зафіксовано. Про це медіа-центру “ІРС-Херсон” повідомив  голова Комітету виборців України в Херсонській області Дементій Бєлий. 

Від нашої організації на всіх п’яти округах діють мобільні групи, що моніторять виборчий процес.  Станом на першу половину дня комплексних порушень зафіксовано не було”, – повідомив Бєлий.

Втім, за словами Бєлого, не обійшлось і без ексцесів. В самому Херсоні кілька виборців намагалися винести бюлетень з дільниці. Ці спроби були зупинені членами ДВК.

У смт. Чаплинка, що входить до округу №185, солдатам строкової служби помилково видали бюлетені для голосування за кандидатів по одномандатному виборчому округу. Наразі з’ясовуватися кількість проголосувавших солдат. Ця ситуація може сприяти признанню виборів на окрузі недійсними.

Близька до критичної ситуація й у курортних Щасливцево та Стрілковому. Тут не завезли додаткові бюлетені для відпочиваючих, та за умови високої явки місцевих жителів, бюлетенів на всіх бажаючих, взяти участь у виборах, може не вистачити.

“Нараз ця проблема вирішується. З Генічеська до курортних центрів мають підвезти додаткові бюлетені”, – зазначив голова КВУ Херсонщини.

Також не обійшлось зранку й без хибних повідомлень про замінування. Так, телефоном невідомі повідомили про вибухівку на дільниці в с. Дніпровське Білозерського району. Виборців та членів ДВК було евакуйовано, та слідчо- оперативною групою, що прибула на місце, підозрілих предметів виявлено не було. Наразі дільниця працює в штатному режимі.