Дії учасників акції “Хто замовив Катю Гандзюк?” у Херсоні поліція кваліфікує, як хуліганство

31 Липня 2019, 16:52

Сьогодні в Херсоні близько 50 громадян провели акції перед адміністративними будівлями Головного управління Національної поліції в Херсонській області, Херсонської облдержадміністрації та біля приватних будинків місцевих жителів. Під час акцій учасники застосовували димові шашки, фаєри, піротехнічні засоби та розмальовували стіни будівель різними написами.

Інформації про події зареєстровані в журналах Єдиного обліку Херсонського відділу та Корабельного відділення поліції. Дії мітингувальників поліція кваліфікує, як хуліганство. Наразі проводяться перевірки, вивчаються всі матеріали, встановлюються особи учасників акцій для надання правової оцінки їх діям.

Про це інформує відділ комунікації поліції Херсонської області.

Нагадаємо, 31 липня, у річницю облиття кислотою в.о. керуючу справами Херсонської міської ради та активістку Катерину Гандзюк,  у Херсоні активісти руху “Хто замовив Катю Гандзюк?” закидали петардами управління Нацполіції та будинок, де мешкає фігурант справи Ігор Павловський.

Вулицю, на якій знаходиться обласне управління поліції, активісти перейменували, повісивши на будівлі адресну табличку “вул. Гандзюк,4”, а на паркані будинку Павловського написали “Тут живе вбивця”.

Також рух “Хто замовив Катю Гандзюк?” побував біля будинку колишнього заступника голови Херсонської ОДА Євгена Рищука, якого вважають причетним до вбивства Гандзюк, і біля Херсонської ОДА.