ЗНО-2019: перші результати по Херсонській області

25 Червня 2019, 14:03

Інформацією про перебіг та перші результати зовнішнього незалежного оцінювання з кореспондентами медіа-центру “ІРС-Херсон” поділився Максим Кирпенко, директор Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти.

“За першими результатами ЗНО-2019 двоє учасників з Херсона отримали по 200 балів з математики – це вихованці Херсонської гімназії №3 Херсонської міської ради та Херсонської спеціалізованої школи I-III ступенів №31 з поглибленим вивченням історії, права та іноземних мов Херсонської міської ради. “ – зазначив він.

Тестування відбулися в округах ЗНО, які працювали на базі начальних закладів Херсона, Олешок, Голої Пристані, Нової Каховки, Каховки, Бериславу, Генічеська, смт. Велика Олександрівка, смт. Чаплинка.

Загалом на сесіях зовнішнього оцінювання в 2019 році в Херсонській області працювало 42 пункти тестування, де було залучено близько 2000 педагогічних та науково-педагогічних працівників області.

“Наразі найбільше абітурієнтів склали іспит з української мови та літератури — це більше 9 тисяч дітей. Також в лідерах “Історія України” та математика. Є діти, що обрали для тестування й доволі екзотичні для нашого регіону дисципліни, наприклад, французьку та іспанську мови. Кількість таких учнів — 15 та 7 відповідно“, – розповів нам Кирпенко.

В процесі проведення основної сесії ЗНО-2019 були зафіксовані певні порушення процедури проведення та різного рівня нестандартні ситуації. Найбільш характерними порушеннями учасниками процедури проведення ЗНО були наявність мобільних пристроїв, друкованих, рукописних матеріалів, засобів зчитування та збереження інформації.