Вибори в ОТГ на Херсонщині під загрозою зриву, – Херсонське відділення Асоціації міст

10 Червня 2019, 10:44

На 30 червня призначені вибори голів та депутатів сільських рад у Шляхівській та Милівській об’єднаних територіальних громадах (Бериславський район Херсонщини) та депутатів Чаплинської селищної ОТГ, до якої приєдналася Преображенська сільська рада.

Однак через не призначення сесії обласної ради виділені на зазначені вибори кошти так і не надійшли за призначенням, що ставить під загрозу проведення місцевих виборів у #ОТГ.

Регіональне відділення #Асоціації_міст_України звернулося до голови обласної ради Владислава Мангера. Про це йдеться на сторінці Херсонського Регіонального віддвлення Асоціації міст України у Фейсбуці. 

 «Шановний Владиславе Миколайовичу! Відповідно до статті 23 Бюджетного кодексу України, постанови Центральної виборчої комісії від 13 травня 2019 року № 885 «Про затвердження Розподілів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку і проведення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів, додаткових виборів депутатів сільських, селищних рад 30 червня 2019 року та виготовлення органами ведення Державного реєстру виборців списків виборців та іменних запрошень для підготовки і проведення цих виборів», прийнято розпорядження голови Херсонської обласної державної адміністрації від 22 травня 2019 року № 388 «Про внесення змін до показників обласного бюджету на 2019 рік», яким схвалено проект змін до показників обласного бюджету на 2019 рік, затверджених рішенням обласної ради від 14 грудня 2018 року № 1075 «Про обласний бюджет Херсонської області на 2019 рік», у частині розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у сумі 556360 грн. між районним бюджетам Бериславського району та бюджетом Чаплинської селищної об’єднаної територіальної громади. Однак до теперішнього часу Херсонською обласною радою не призначено сесію щодо розгляду питання про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік. До проведення виборів, призначених на 30 червня 2019 року, залишилося 20 днів. Враховуючи наведене та з метою забезпечення фінансування виборчого процесу, просимо вжити заходів щодо вчасного розгляду питання стосовно внесення змін до обласного бюджету на поточний рік», – йдеться у листі.