Військовий комісар про масове вручення повісток на вулицях Херсона

06 Червня 2019, 06:57

Військовий комісар Херсона Олександр Зіньковський прокоментував медіа-центру «ІРС-Херсон» ситуацію з масовим врученням повісток чоловікам призовного віку у громадських місцях міста.

Про такі випадки повідомляють у соцмережах. Зокрема, днями поліцейські і співробітники військкомату спілкувалися з чоловіками призовного віку біля залізничного вокзалу та вручали повістки на прохідній одного з заводів у мікрорайоні Корабел, де за розповідями очевидців – «хто відмовляється, того нахабно хапають за руки і намагаються силою витягнути з прохідної».

За словами Олександра Зіньковського,  вручають повістки «всюди – від місця проживання до місця роботи»,  така робота правомірна і проводиться з лютого. З тих, кому вчора-позавчора вручили повістки, прийшли до військкомату всі.

Він заявив: «Наше завдання – вести персональний якісний облік. Ми ведемо облік громадян, які підлягають призову. Є відстрочка – будь ласка … ».

Військовий комісар Херсона нагадав: призову підлягають громадяни від 18 до 27 років, у яких немає проблем зі здоров’ям і відстрочки. Жоден призовник не йде служити в зону ООС.

Детальніше про позицію військкомату дивіться на відео.

Нагадаємо, весняний план-2019 по призову на строкову службу для Херсонського об’єднаного міського  військового комісаріату складає 167 чоловік.