У Криму проводиться системна робота по залякуванню батьків та дискредитації навчання в українських вишах – Куркчі

17 Червня 2019, 07:53

У Криму проводиться системна робота по залякуванню батьків та дискредитації навчання в українських вишах.

Про це на прес-конференції у медіа-центрі “ІРС-Херсон” повідомив перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юсуф Куркчі. Він відвідав Херсон з робочим візитом та побував у освітніх центрах «Крим-Україна», які діють у обласному центрі.

За словами Куркчі, на початку або в кінці року навчання, починаючи з керівника класу та завершуючи директорами шкіл, проводиться виховна робота, як з батьками, так і з дітьми.

«Перше питання: куди планує вступати дитина? Друге, профілактичне: не бажано, щоб ваша дитина вступала в українські виші. Непрямі, а в деяких моментах можливо і прямі, погрози того, що: «Ви знаєте, що це пов’язане з безпекою? Що це може визвати додаткові питання та може мати результат на подальшу кар’єру вашу чи вашої дитини?». Таким чином, вони сіють паніку і страх, який пов’язаний саме з фактом самого прийняття рішення для дитини чи родини. Тому ми вважаємо, що саме прийняте рішення дитиною або родиною – це є показником того громадського героїзму, коли в умовах суцільного страху, суцільної пропаганди громадяни нашої країни роблять вибір на користь майбутнього дитини», – повідомив заступник керівника МінТОТ.

За словами Куркчі, інформація про те, чи залишаються на материковій Україні кримчани після отримання диплома про вищу освіту, чи повертаються до окупованого Криму, наразі відсутня, адже абітурієнти з Криму, які вступили на навчання до українських вузів за спрощеною процедурою, ще не завершили навчання.