Справа Гандзюк: СБУ проводить обшуки у екс-заступника голови Херсонської ОДА

19 Червня 2019, 10:26

Сьогодні, 19 червня, СБУ проводить обшуки у екс-заступника голови Херсонської ОДА Євгена Рищука – будинку, кінному клубі та офісі. Про це повідомив у відеозверненні у соцмережі сам Євген Рищук.

“Ранок сьогоднішнього дня у мене почалося з того, що я прилетів до Києва і вже через півгодини я дізнався новину, що у мене сьогодні вдома, на території кінного клубу, в приміщенні офісу проходять обшуки, які проводить СБУ”, – сказав Рищук. За його словами, його «знову намагаються прив’язати до історії з Гандзюк». Обшуки Рищук повязує з виборами.

Згодом інформацію про обшуки підтвердила речниця СБУ Олена Гітлянська.

“Сьогодні слідчі СБУ дійсно проводять низку обшуків на Херсонщині, у тому числі у колишнього заступника голови Херсонської ОДА Євгена Рищука. Слідчі дії відбуваються в межах розслідування справи щодо замовного вбивства Катерини Ганзюк.
За рішенням слідчого, до завершення розслідування деталі справи розголошуватись не будуть”, – повідомила Гітлянська.

Згідно з інформацією на сайті ЦВК Євген Рищук вже зареєстрований як кандидат парламентських виборах по ОВО №186.

Нагадаємо,

  • 31 липня 2018 року на керуючу справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк напали біля під’їзду її будинку. Її облили концентрованою сірчаною кислотою, у результаті жінку було госпіталізовано з хімічним опіком.
  • 4 листопада Гандзюк померла в київській лікарні, де вона лікувалася після нападу. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на завершений злочин – по п.4, 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 ККУ (умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, за замовленням).
  • П’ятеро нападників на херсонську активістку Катерину Гандздюк, включаючи організатора і виконавців, пішли на угоду зі слідством і визнали себе винними.
  • Покровський районний суд Дніпропетровської області затвердив угоди зі слідством п’ятьох фігурантівсправи вбивства радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк — Сергія Торбіна, Микити Грабчука, Віктора Горбунова, В’ячеслава Вишневського, Володимира Васяновича.