Серед кримчан учительські спеціальності попитом не користуються,– керівник центру “Крим – Україна” ХДУ

13 Червня 2019, 11:55

Серед абітурієнтів з тимчасово окупованого Криму учительські спеціальності не користуються попитом. Про це медіа-центру «ІРС-Херсон» повідомила Галина Полякова, керівник освітнього центру “Крим – Україна” Херсонського державного університету.

«Ми пропонуємо кримчанам 54 спеціальності. Кожен рік свою популярність набуває та чи інша спеціальність. Я можу сказати, що 100-відсотково поки що  не користуються популярністю учительські спеціальності. Але це можна зрозуміти – діти не готові вчитися на вчителів, які не зможуть у Криму працювати. Вони будуть готуватися за українськими програмами, в Криму поки що ці програми не існують. Хоча у минулому році я вважаю, що у нас була велика перемога – дівчина вступила на навчання на учительську спеціальність з української мови та літератури. Мені здається, що це дуже значимий показник.  Минулого року спеціальності мистецтва були популярними. Цього року питають готельно-ресторанну справу, туризм, позаминулого року були популярні спеціальності права, економічні і фізичне виховання і спорт», – повідомила Полякова.

Нагадаємо, з 3 червня в Україні розпочали роботу освітні центри «Крим – Україна». Основна мета їх роботи – допомогти вступити за спрощеною процедурою абітурієнтам з тимчасово окупованого Криму до вишів материкової України. В Україні працюють 35 таких освітніх центрів, 5 з них – у Херсоні.

Найпопулярнішими серед кримчан на Херсонщині є Херсонський державний університет та Морська академія.