На Херсонщині на хабарі військова прокуратура викрила директора КЗ «Пансіонат Арабатська стрілка»

21 Червня 2019, 18:30

Військова прокуратура Південного регіону України, спільно зі слідчими ГУ НП в Одеській області, та за оперативного супроводження спецпідрозділу «К» Головного управління СБ України в АР Крим задокументувала злочинну діяльність директора комунального закладу «Пансіонат Арабатська стрілка», який є радником голови Херсонської обласної ради.

Про це повідомляє сайт Військової прокуратури Південного регіону України.

За інформацією відомства, установлено, що вказаний посадовець, попередньо змовившись зі службовими особами Щасливцевської сільської ради Генічеського району Херсонської області, вимагав та одержав від громадянина неправомірну вигоду у розмірі 30 000 доларів США.

Такі кошти здирник отримав за сприяння у виділенні 3-х земельних ділянок на території с. Щасливцеве.

Наразі слідчі та прокурори проводять першочергові слідчі дії.

Військова прокуратура готує затриманому повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

За інформацією сайту Херсонської обласної ради, директором Комунального підприємства база відпочинку “Арабатська стрілка” є Георгій Безручко.

Однак після публікацій про отримання хабаря у голови обласної ради Владислава Мангера відхрестилися від радника Безручка.

Прес-секретар Мангера Галина Ляшевська повідомила:

“Офіційна інформація. Директор КП «Пансіонат Арабатська стрілка» з 26 листопада 2018 року НЕ є радником голови Херсонської обласної ради”.

Згодом обласна рада оприлюднила офіційне спростування:

“Згідно розпорядження голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера №350-о/c від 26 листопада 2018 року були припинені повноваження радника голови обласної ради Георгія Безручка. Наразі він займає посаду директора комунального підприємства бази відпочинку «Арабатська Стрілка».

Оцінка дій, до яких, можливо, причетний Георгій Безручко, має надаватися відповідними органами в межах діючого законодавства. Розслідування має бути справедливим та неупередженим.”