На адмінкордоні з Кримом проведуть анонімне анкетування

16 Червня 2019, 09:07

На КПВВ, що знаходяться на адмінкордоні з окупованим Кримом на Херсонщині, проведуть анонімне анкетування – у кримчан запитають про мету візиту на материкову Україну.

Про це на прес-конференції у медіа-центрі “ІРС-Херсон” повідомив перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юсуф Куркчі.

За його словами, такий моніторинг на адмінкордоні мають провести найближчим часом. Подібний вже проводили минулого року.

“Це дозволить нам більш ретельно проаналізувати ті проблеми, з якими звертаються і які виникають у мешканців окупованого Криму, а також визначити тенденції. Ми проводили попередні моніторинги і можемо сказати про те, що основна частина звертається за вирішенням проблем документування, інша – за отриманням медичних послуг. Є певна категорія людей, яка пов’язана з навчанням. І дуже маленька частина перетинає адмінмежу, щоб поїхати далі – до пункту або країни призначення на відпочинок або в інших  справах. Нашим сектором у Херсонській області запропонована ця ініціатива і я впевнений, що в цей раз ми охопимо всі державні установи, до яких звертаються наші громадяни з окупованої території”, – повідомив Куркчі.