Мешканцям підтопленої Нової Маячки пообіцяли матеріальну допомогу

10 Червня 2019, 15:06

Фото Олешківської РДА

Сьогодні зневірені мешканці підтопленої через негоду Нової Маячки Олешківського району перекрили поряд з селищем трасу “Одеса-Мелітополь-Новоазовськ”, що веде на море. Люди вимагали від влади термінового вирішення питання ліквідації наслідків негоди.

Інформацію про перекриття траси медіа-центру “ІРС-Херсон” підтвердив голова Новомаячненської селищної ради Валентин Кос. За його словами, до селища прибули в.о. голови ОДА Дмитро Бутрій та заступник голови ОДА й голова комісії з питань надзвичайних ситуацій Вадим Чабан.

“Ми працюємо з цього питання. Наразі ми робимо обстеження, у людини завалився будинок”, – повідомив Кос.

За інформацією ОДА, на місці надзвичайної події вже 5-й день поспіль працює 17 дренажних станцій Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра та 2 пересувні насосні станція від ГУ ДСНС. Відкачано 622 тис. м3 ґрунтових вод та 12,6 тис. м3 поверхневих вод. Але підтопленими залишаються ще майже 50 садиб.

«200 тис. грн на компенсацію постраждалим мешканцям виділено з місцевих бюджетів рішенням засідання районної сесії, що відбулася 07 червня. Матеріальну допомогу можна отримати на підставі актів обстеження комісії», – цитує прес-служба ОДА Вадима Чабана.

За його інформацією, сьогодні з приводу ситуації у Новій Маячці відбудеться засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, що з 3 по 5 червня на території Херсонської області внаслідок потужного атмосферного циклону стихія зруйнувала десятки житлових будинків, повалено сотні дерев, обірвано проводи лінії електропередач, зокрема в Олешківському районі.

У Новій Маячці поверхневими водами затоплено 478 присадибних ділянок, що складає біля 180 тис. га.