«Кримчани зрозуміли, що документи з окупованої території в світі не потрібні», – керівник центру «Крим – Україна» ХДУ

13 Червня 2019, 11:47

З 3 червня в Україні розпочали роботу освітні центри «Крим – Україна». Основна мета їх роботи – допомогти вступити за спрощеною процедурою абітурієнтам з тимчасово окупованого Криму до вишів материкової України. В Україні працюють 35 таких освітніх центрів, 5 з них – у Херсоні.

Найпопулярнішими серед кримчан на Херсонщині є Херсонський державний університет та Морська академія.

Галина Полякова, керівник освітнього центру “Крим – Україна” Херсонського державного університету, розповіла медіа-центру «ІРС-Херсон» про вступну кампанію для абітурієнтів з окупованого Криму.

За її словами, наразі до освітнього центру ХДУ надійшло більше 55-ти консультаційних звернень з анексованого півострова.

«Приїжджають з батьками, або тільки батьки, або телефонують. Із розмов з батьками вступників надходить така інформація: кримці зрозуміли, що документи, які вони отримують на окупованій території, ніде в світі нікому не потрібні. І вони розуміють, що треба їхати на материкову частину України та отримувати нормальні документи. Тому подивимось на вступну кампанію цього року з точки зору кількості», – повідомила Полякова.

Наразі у ХДУ навчаються більше 50-ти кримчан.

Нагадаємо, освітні центри «Крим – Україна» працюватимуть до 26 вересня.

Подробиці щодо вступної кампанії для абітурієнтів з Криму дивіться на відео.