Кабмін підтримав запропоновану Зеленським кандидатуру голови Херсонської ОДА

26 Червня 2019, 14:00

Фото зі сторінки у "Фейсбуці"

26 червня Кабінет Міністрів України на своєму засіданні підтримав призначення восьми голів обласних державних адміністрацій, чиї кандидатури запропонував Президент Володимир Зеленський.

Про це повідомляє офіційний сайт Президента України.

Ідеться про керівників ОДА у Київській, Донецькій, Закарпатській, Херсонській, Черкаській, Луганській, Одеській та Львівській областях.

Так, головою Київської обласної державної адміністрації став Михайло Бно-Айріян, Донецької ОДА – Павло Кириленко, Закарпатської ОДА – Ігор Бондаренко, Херсонської ОДА – Юрій Гусєв, Черкаської ОДА – Ігор Шевченко, Луганської ОДА – Віталій Комарницький, Одеської ОДА – Андрій Андрейчиков, Львівської ОДА – Маркіян Мальський.

«Переконаний, що ці області отримали гідних керівників. Ці люди пройшли жорсткий відбір та довели свою здатність вирішувати завдання, що їх ставить Президент. Насамперед – забезпечити очищення місцевої влади та економічне зростання. Вони мають небагато часу, щоб підтвердити свою професійність і компетентність конкретними результатами. Якщо результату не буде – швидко знайдемо нових керівників цих регіонів. Недоторканності у нас не буде у будь-якому вигляді та на будь-якому рівні», – зазначив перший заступник керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов.

Довідка.

Херсонська область. Юрій Веніамінович Гусєв. 39 років. Консультант і радник фінансових організацій (IFC, EBRD, ПриватБанк). Найкращий GR-фахівець 2018 року за версією Української асоціації лобізму та GR. У 2014-2016 рр. працював у Міністерстві оборони України на посадах керівника департаменту економічної активності, заступника Міністра оборони та голови Ради реформ Міністерства оборони. Освіта: Херсонський державний технічний університет, Київський національний економічний університет. Закінчив дві програми в Harvard Kennedy School у 2011 та 2017 роках.

Нагадаємо, екс-заступник міністра оборони (в 2015-2016 роках) Юрій Гусєв подав декларацію у НАЗК як кандидат на посаду голови Херсонської ОДА.

Декларація оприлюднена 18 червня.

Раніше екс-заступник міністра оборони (в 2015-2016 роках) Юрій Гусєв, який йшов 41-м номером у списку партії Слуга народу і відмовився від участі в парламентських виборах, а тепер може бути призначений головою Херсонської обласної державної адміністрації, заявив про вихід з Міжнародного об’єднання «Земляцтво Херсонщини».

Як повідомив Гусєв, причиною виходу з об’єднання стала участь в ньому колишніх фігурантів у справі про вбивство радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк.

«У зв’язку з ситуацією, яка склалась навколо можливого призначення Головою Херсонської обласної державної адміністрації та моєї участі в Міжнародному об’єднанні «Земляцтво Херсонщини», до якого входять особи, підозрювані у вбивстві Катерини Гандзюк, маю зробити заяву.

Я прийняв рішення вийти з Міжнародного об’єднання «Земляцтва Херсонщини» і сьогодні написав відповідну заяву, про що телефоном повідомив першого віце-президента організації Михайла Кушнеренка.

Планую і надалі допомагати Малій Батьківщині незалежно від статусу, а також усіляко сприятиму розслідуванню важкого злочину вбивства нашої землячки Катерини Гандзюк. Вбивці, незалежно від посад і партійної приналежності, мають понести покарання», – написав він.