Екс-заступник міністра оборони подав декларацію у НАЗК як кандидат на посаду голови Херсонської ОДА

19 Червня 2019, 09:51

Фото зі сторінки у "Фейсбуці"

Екс-заступник міністра оборони (в 2015-2016 роках) Юрій Гусєв подав декларацію у НАЗК як кандидат на посаду голови Херсонської ОДА.

Декларація оприлюднена 18 червня, повідомляє медіа-центр “ІРС-Херсон”.

Гусєв задекларував три квартири: одна є його власністю (55 кв.м. у Києві), друга (у Херсоні на 29, 81 кв.м.) наполовину належить дружині, а власником ще однієї (120 кв.м. у Києві) є третя особа. 50% спільної власності на земельну ділянку (504 квм.м. у Херсоні) та дачний будинок  (20 кв.м., Херсон) також належить дружині Ользі Гусєвій.

Також Юрій Гусєв задекларував обєкт незавершеного будівництва – квартиру у стлоиці площею 135,89 кв.м.  та два легкових автомобіля: Toyota Camry 2007 року випуску, що перебуваж у власності дружини, та INFINITI Q30 2017 року випуску, що знаходиться у фінансовому лізингу.

Екс-заступник міністра оборони має авторське право на “Незбагненність. Збірка віршів українця” та минулого року заробив більше 2,5 млн. грн., в цю сумму входить заробітна плата, дохід від зайняття підприємницькою діяльністю, гонорари та інші виплати згідно з цивільно-правовим правочинами, дохід від надання майна в оренду та банківські відсотки.

Нагадаємо, екс-заступник міністра оборони (в 2015-2016 роках) Юрій Гусєв, який йшов 41-м номером у списку партії Слуга народу і відмовився від участі в парламентських виборах, а тепер може бути призначений головою Херсонської обласної державної адміністрації, заявив про вихід з Міжнародного об’єднання «Земляцтво Херсонщини».

Як повідомив Гусєв, причиною виходу з об’єднання стала участь в ньому колишніх фігурантів у справі про вбивство радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк.

«У зв’язку з ситуацією, яка склалась навколо можливого призначення Головою Херсонської обласної державної адміністрації та моєї участі в Міжнародному об’єднанні «Земляцтво Херсонщини», до якого входять особи, підозрювані у вбивстві Катерини Гандзюк, маю зробити заяву.

Я прийняв рішення вийти з Міжнародного об’єднання «Земляцтва Херсонщини» і сьогодні написав відповідну заяву, про що телефоном повідомив першого віце-президента організації Михайла Кушнеренка.

Планую і надалі допомагати Малій Батьківщині незалежно від статусу, а також усіляко сприятиму розслідуванню важкого злочину вбивства нашої землячки Катерини Гандзюк. Вбивці, незалежно від посад і партійної приналежності, мають понести покарання», – написав він.