Засудженого у РФ херсонця Шумкова визнали «злісним порушником» правил колонії

28 Травня 2019, 18:23

Засудженого у РФ політв’язня з Херсона Олександра Шумкова визнали «злісним порушником» правил внутрішнього розпорядку у колонії № 4 м. Торжок Тверської області та на півроку помістили в приміщення камерного типу № 4 (ПКТ). Шумков просить керівництво колонії надати йому медичну допомогу та провести обстеження у зв’язку з критичною втратою ваги та виснаженням.

Про це повідомила тітка Олександра Людмила Шумкова.

За її словами, 24 травня Олександра відвідав адвокат Роман Лизлов.

“Стало відомо, що наприкінці квітня на Сашка було накладено три поспіль стягнення за нібито порушення форми одягу (знаходячись в камері ШІЗО № 3 вмивався без верхньої куртки).

Після закінчення строку перебування в ШІЗО, 14 травня Сашка було поміщено в приміщення камерного типу № 4 (ПКТ) терміном на 6 місяців, оскільки його було визнано «злісним порушником» правил внутрішнього розпорядку (ПВР).

Так, тепер, включно по листопад місяць цього року Сашко буде перебувати в ПКТ.

Ще 8 травня Сашком було написано та направлено на ім’я начальника ВК-4 заяву про надання йому медичної допомоги у зв’язку з критичною втратою ваги та виснаженням. Проте, до тепер відповіді на свою заяву він не отримав та з боку керівництва колонії жодних заходів не вжито.

За результатами зустрічі, Олександр зі своїм адвокатом Романом Лизловим, повторно підготували заяву на ім’я керівництва колонії про надання медичної допомоги та проведення обстеження у зв’язку зі втратою ваги, з проханням повідомити про результати дослідження з використанням поліграфа, проведеного наприкінці березня 2019 року в СІЗО – 1 міста Твері та ознайомити з його результатами. Олександр також звернувся з проханнями про переведення його в одиночну камеру в зв’язку з побоюваннями за своє життя і здоров’я та можливі провокації. Крім того, до СК РФ по Тверській області подано заяву про проведення перевірки фактів, які свідчать про вчинення злочину співробітниками ФСВП Росії, передбаченого ст. 286 КК РФ (перевищення службових повноважень) та прийняті рішення про порушення кримінальних справ стосовно таких співробітників.

А загалом, Сашко почувається бадьоро, не здається, вдячний за підтримку та передає вітання друзям, побратимам: «Рідні, мої! Важко так відразу щось відповісти. Але попри всі труднощі настрій бадьорий. Потроху чую хоча й викривлену але й інформацію з України. Сподіваюсь ми на правильному шляху. Поскоріше не терпиться повернутися і влитися в активні процеси. Друзі, мої, пам’ятайте: в цьому світі абсолютно Все можливе, ставте собі потужні і шалені цілі, тільки вперед!», – повідомила Шумкова.

Нагадаємо,  4 грудня 2018 року у Севському суді Брянської області РФ суд оголосив вирок херсонцю Олександру Шумкову. Його засудили до чотирьох років колонії загального режиму.