Військовий комісар Херсона: призовників не відправляють у зону операції Об’єднаних сил

06 Травня 2019, 16:16

Останніми роками від строкової служби ухиляються близько 70% призовників.

Про це на прес-конференції у медіа-центрі «ІРС-Херсон» повідомив військовий комісар Херсона Олександр Зіньковський.

За його словами, під час нинішнього весняного призову випадків ухиляння наразі не зафіксовано, проте за результатами осіннього призову 2018 року у Херсоні відкрито 4 кримінальні справи.

«Так, є  певні проблеми, є ті, хто ухиляються від строкової служби, деякі не з’являються для проходження медкомісії, а деякі ухиляються від проходження служби в цілому. В нас вже відкрито за осіннім призовом 4 кримінальні справи. Скоріш за все, до літа будуть вжиті заходи. По двом матеріали вже передані до суду, а по двом ще триває слідство», – повідомив військовий комісар Херсона.

За словами Олександра Зіньковського, військовослужбовців строкової служби у направляють на безкоштовне навчання до учбових центрів ЗСУ, де вони набувають спеціальності, за якою і проходитимуть строкову службу у військових частинах Херсонської та сусідніх областей.

«Я думаю, що ухиляються від призову ті, хто має мало інформації про військову службу взагалі. Призовники бояться самої установи – військовий комісаріат. Деякі призовники, яких ми розшукали за допомогою поліції, кажуть: ми думали, що ми сьогодні прийдемо у військовий комісаріат, а завтра будемо десь під Авдіївкою на війні. Таке враження, що хтось спеціально розпускає чутки, що призовників у нас відправляють  зону проведення операції об’єднаних сил у Донецькій чи Луганській областях. Раніше про АТО розказували…», – розповів військовий комісар Херсона.

Нагадаємо, весняний план-2019 по призову на строкову службу для Херсонського об’єднаного міського  військового комісаріату складає 167 чоловік.