У Щасливцево збираються використовувати кургани для залучення туристів

18 Травня 2019, 11:47

Кілька сезонів у прикордонному з Кримом селищі Щасливцево тривають археологічні роботи на могильниках доби бронзи. Після того, як дослідження історичних об’єктів буде завершено, їх планують долучити до популяризації туристичної сфери Херсонської області.

Про це нашим кореспондентам розповів Віктор Плохушко  голова сільської ради Щаслицево.

“Експедиція буде тривати з травня по червень і за цей час ми повинні будемо завершити розкопки кургану. Та життя цього об’єкта на цьому не закінчиться  ми відновимо насип та поставимо на ньому реконструкцію антропоморфного зображення воїна  кочівника. Згодом ми вбачаємо можливість використовувати дослідженні кургани як туристичну принаду. Зробити, якщо можна так сказати, “родзинкою” нашої місцевості  зазначив Плохушко.

Поблизу Щасливцево знаходиться великий курганний комплекс доби бронзи, що продовжить експлуатуватися навіть після того, як втратить історичний інтерес. Місцева влада планує побудувати поруч тематичні туристичні об’єкти, зберігаючи специфіку відповідного історичного періоду, та надасть відвідувачам можливість перенестись у часі на кілька тисячоліть назад.