В Херсоні відкрилась виставка присвячена річниці депортації кримських татар.

16 Травня 2019, 12:02

В херсонській науковій бібліотеці імені Олеся Гончара відбулась презентація художньої виставки до 75х роковин депортації кримськотатарського народу. Тут представленні графіка живопис та архівні фотографії що розповідають про повсякденне життя представників цього етносу. Авторами виставки є художники з Генічеська – прикордонного з Кримом району.

«Для митців Крим – це місце великого натхнення. Якщо в цьому залі можна було б розмістити не 100 робіт, а 1000 – цього все одно було б замало! – розповів нашим кореспондентам один з авторів виставки, художник з Генічеська Володимир Шпак, – ми постійно раніше їздили на планери на півострів, бо Крим не припиняв нас надихати… Тому нам вдвічі тяжче, що його наразі окуповано російськими військами.»

Голова Генічеської районної державної адміністрації Олександр Воробйов зазначив, що «Крим мі зможемо повернути тільки тоді, коли почнемо відбудовувати не тільки великі міста України, а й таку провінцію, як прикордонні Генічеськ, Каланчак або Чаплинка. Сьогоднішньою виставкою ми хочемо заявити на всю Україну – ми не байдужі до тих подій. Ми пам’ятаймо всіх, хто тоді, в 44му, зазнав гонінь… Татари повернуться до українського Криму – я в це вірю!» – підсумував Воробйов.

Виставка, що перед Херсоном вже експонувалась в Генічеську на межі розмежування поблизу села Чонгар, буде відкрита для всіх охочих найближчі 2 тижні.