Ремонти у Херсоні: куди пішли мільйони?

28 Травня 2019, 18:34

У медіа-центрі “IPC-Херсон” експерти ГО “Антикорупційний штаб” з Києва презентували інноваційний інструмент, який, за їхніми словами, запобігає корупції в ремонтних роботах і зберігає гроші міського бюджету від розкрадання.

Антикорупційна карта ремонтів — це інтерактивна карта України, на якій розміщені всі ремонти міста. Відтепер кожен житель Херсону може проконтролювати куди ідуть гроші платників податків у ремонтній сфері, кажуть експерти. На карті розміщені ремонти у школах, будинках, лікарнях. Будь-який користувач інтернету має можливість перевірити свій будинок або школу, куди ходить дитина, залишити на сайті скаргу чи фотографії об’єкту.

За словами представників ГО, юристи Антикорупційного штабу обробляють всі отримані скарги щодо не відремонтованих покрівель в будинках, не замінених вікон в школах та не прокладених тротуарних плиток в Херсоні і добиваються виправлення порушень.

Під час презентації експерти повідомили, що за 2017-2018 роки на ремонтні роботи у Херсоні було витрачено понад 406 мільйонів гривень. Експерти назвали 3 найдорожчі ремонти, які були виконані у Херсоні за цей період: 41 мільйон гривень витратили на реконструкцію будівлі ЗОШ №26 у селі Комишани, 13 мільйонів гривень – будівництво водозабору в селі Текстильників, а також 8,5 – капітальний ремонт будівлі поліклініки №1 клінічної лікарні Суворовського району.

За словами ГО “Антикорупційний штаб”, карта вже допомогла запобігти ряду порушень і зберегла близько 2 мільйонів гривень для українських міст.

Активісти сподіваються, що інтерактивну карту розмістять на офіційному сайті Херсонської міської ради.

Подробиці з презентації дивіться на відео.