Освітніми центрами «Крим – Україна» встановлено терміни вступної компанії для кримчан.

11 Травня 2019, 11:51

В цьому році для абітурієнтів з Криму, що бажають вступити до навчальних закладів на території України, освітні центри «Крим – Україна» почнуть свою роботу з 3го червня.

Про це нашим кореспондентам розповіла начальник головного управління вищої освіти Міністерства освіти і науки Світлана Кретович.

«Центри працюватимуть з 3 червня до 26 вересня. До 19 липня майбутнім студентам потрібно подати документи, якщо вони хочуть навчатися за кошти державного бюджету. Саме 19го липня ми встановили також термін вступних випробувань. Мова йде про те, що якщо дитина звернеться навіть 19го числа – наші центри нададуть їй можливість за один день пройти практично всю вступну компанію.»

Прийом документів буде тривати й після цього терміну, але в подальшому абітурієнт зуміє поступити тільки на контракт. Та в вересні , після фінішу загальнодержавної вступної компанії, абітурієнти з Криму можуть розраховувати на додаткові бюджетні місця у вищах за рахунок невикористаних  квот державного замовлення за окремими спеціальностями.

«Якщо діти з Криму не встигли або не  змогли скласти ЗНО – для вступу це не потрібно. Цим абітурієнтам буде достатньо скласти іспити державної підсумкової атестації з української мови та історії України» – підсумувала Кретович.