На Херсонщині відкрили туристичний сезон

18 Травня 2019, 11:06

Традиційно туристичний сезон в прикордонній Херсонській області відкрився з великого фестивалю. У цьому році організатори обрали місцем проведення дійства Біосферний заповідник Асканія-Нова, що є унікальним природним об’єктом на туристичній мапі України. Близько 5 тисяч туристів та місцевих мешканців взяли участь у масових заходах.

“Херсонщина багата на унікальні місця і ми поставили собі за завдання показати всю Херсонщину. Я думаю, що сьогоднішній тур-фест саме в Асканії-Нова буде яскравим початком таких фестів по всій Херсонщині”, – заявив під час свого виступу виконуючий обов’язки голови Херсонської облдержадміністрації Дмитро Бутрій.

За даними ХОДА, минулого року на Херсонщині відпочило близько 3,5 мільйонів туристів. В цьому році є нагода цю цифру перевершити  заявляють можновладці.

“Та кількість туристів, що відвідали Херсонщину торік, показує, що це безпечний регіон,  зазначив Бутрій на запитання з приводу небезпеки прикордоння з Кримом,  сьогодні сюди можна й треба приїжджати для відпочинку та лікування”.

Найбільшу проблему для відпочиваючих складає відсутність розвиненої інфраструктури та незадовільний стан дорожнього покриття в області.

“Задля розвитку нашого регіону треба в першу чергу ремонтувати дороги,  розповіла нашим кореспондентам місцева жителька пані Валентина.  Ви бачили дорогу між Асканією та Чкаловим? Її там взагалі нема! Як можна говорити про сталий розвиток туристичного бізнесу, якщо відпочивальники до нас просто фізично не можуть доїхати?”.