На Херсонщині прикордонники випустили у море більше 150 кг браконьєрської креветки

06 Травня 2019, 12:50

Прикордонники припинили масштабну діяльність браконьєрів на Херсонщині.

5 травня на узбережжі Каркінітської затоки Чорного моря військовослужбовці Херсонського прикордонного загону під час патрулювання запобігли браконьєрській діяльності.

Про це медіа-центру “ІРС-Херсон” розповів помічник начальника Херсонського прикордонного загону Іван Шевцов. За його словами, співробітники ДПСУ неподалік населеного пункту Роздольне виявили 13 креветкових ятерів загальною довжиною 256 метрів.

“У заборонених знаряддях лову знаходилось понад 150 кілограмів водних живих ресурсів, які у відповідності до статті 63 Закону України «Про тваринний світ», прикордонники випустили у природнє середовище”, – розповів Шевцов.

ДПСУ нагадує, що за грубе порушення правил рибальства громадяни несуть адміністративну відповідальність та можуть бути оштрафовані на суму від 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення. А у випадку незаконного зайняття рибним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду, громадяни несуть кримінальну відповідальність та можуть бути позбавлені волі на строк до трьох років